vineri, 16 aprilie 2010

invazia suburbana de "barbecue addicts" in duminica Pastelui




aceasta relativ noua pasiune a romanilor pentru frigerea carnii sub razele soarelui ma uimeste si ma ingretoseaza, in special ca nu-i pot explica originea : dorinta de aer curat si natura este exclusa caci pentru asta se fac drumetii la padure, sport nu este si nici culinarit sofisticat...este un fel amestecat de socializare cu proteine animale in exces si berici, un mod hilar de a se amagi intru bogatie si pantagruelism, o pastisa de boierie de mahala...dar sa revenim la originea acestei placeri....posibile explicatii de psihologie colectiva : efectul redundant al prohibitiei la carne impusa de nea Nicu ? sau poate reminiscente haiducesti ?


3 comentarii:

  1. foamea-i mare dar si mitocania !

    RăspundețiȘtergere
  2. plecatul ăsta în haită, duminica, mi-a turtit fesu' tare des. văzuţi de la geam, păreau mulţumiţi de isprava la care urmau să participe. seara, la întoarcere, alt spectacol, dar într-un limbaj la fel de străin.
    ani de zile mi-au trebuit ca să înţeleg că nu se întâmpla nicio scofală acolo. doar că mimau c-ar fi într-un ranch personal. frigeau hălci de carne. rădeau beri şi lăsau munţi de gunoaie.

    scuze pentru comentariul cam lung, dar imaginile tale chiar mi-au adus aminte de spectacolul duminical "la iarbă verde"

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irina,nici nu banuiau acesti"fericiti"de iarba verde ca daca au lasat gunoiul acolo au facut-o instinctiv.Acolo trebuia sa fie gunoiul.De ce spun asta?Simplu,sant nascut,crescut si hoinar prin Galati de cand ma stiu,dar aceasta parte a Galatiului o cunosc extrordinar de bine.Si am sa va spun ca ei nu au stat la iarba verde,ci pe munti de gunoaie.Da.Munti de gunoaie.Pe acel loc a fost candva vechea albie a raului Siret,dar in anii comunismului,ptr a face anumite constructii(vezi banda de minereu s.a.)au deviat cursul Siretului si in urma acestui fapt a ramas o potcoava de apa.Si azi imi aduc aminte de zilele in care pescuiam cu unii vecini din Micro 19(Chirosca,Istrate...).Tot la fel imi aduc aminte si de casa lui Mos Marin Spataru,(familie ce au avut aproape numai baieti si care erau foarte certati cu legea,batai,scandaluri).Aceasta casa era f aproape de malul acestei potcoave de apa.Chiar asa i se si spunea,"Potcoava".Peste ani,conducatorii municipiului si org.de partid au acoperit acest luciu de apa,neluand in considerare ca ar fi posibil dar si benefic sa fie amenajat un parc,apa era deja.Au acoperit acest luciu de apa cu ce credeti???...Cu gunoaiele locuitorilor municipiului Galati.C-am asa stam noi la capitolul bio....sau natura,...sau gandire ptr un cadru natural si sanatos.Idilii nostrii au fost,sant si vor fi foarte destepti.)))) Sandel

    RăspundețiȘtergere