vineri, 20 august 2010

concursRevista Reader's Digest a organizat un concurs internaţional pentru a desemna "Cel mai bun banc din lume". În competiţie s-au înscris peste 15 mii de participanţi din toate colţurile lumii, iar premiul în valoare de 1000 de dolari a ajuns în final în Suedia, la Jorgen Jossen.Cel mai bun banc din lume a avut un succes atât de mare la nivel global datorită subiectul abordat: " omul simplu care reuşeşte să îi dea o lecţie ticălosului arogant" - este de părere Andy Simmons, coordonatorul secţiunii de umor de la ediţia americană a revistei Reader's Digest.
Cel mai bun banc din lume
La o partidă de vânătoare, un bărbat elegant din Stockholm împuşcă o raţă. Pasărea cade însă în ograda unui fermier, care susţine că vânatul îi aparţine.- E pasărea mea, insistă orăşeanul.Fermierul sugerează să fie tranşată disputa în stil vechi, cu un "şut neaoş":- Eu îţi trag un şut cât pot de tare în boaşe, apoi tu faci la fel cu mine. Cine urlă mai puţin ia pasărea.Bărbatul e de acord. Fermierul îi trage un şut straşnic în părţile sensibile. Când îşi revine, oraşeanul şopteşte cu greu:- Bine. Acum e rândul meu.- Lasă, zice ţăranul. Poţi să păstrezi raţa.
-----------
- --------- --------- --------- --------- --------- ---Şi România a participat la concurs, iar bancul care a obţinut cel mai mare punctaj îi aparţine lui Claudiu Enache Jiroveanu, un inginer în vârstă de 32 de ani din Craiova.Cel mai bun banc din RomâniaUn şofer gonea cu 150 km/oră. Vede girofarul unei maşini de poliţie în oglindă si accelerează. După o vreme, vede că nu poate scăpa de poliţist şi trage pe dreapta. Poliţistul îi spune:- Am avut o zi groaznică şi vreau sa ajung acasa. Dar mi-a plăcut urmărirea. Aşa că zi-mi o scuză bună şi te las sa pleci.- Acum trei săptămâni, nevastă-mea a fugit cu un poliţist, zice şoferul. Când te-am văzut în spate, am crezut că vrei să mi-o aduci înapoi.
----Canada
Un bărbat îi spune prietenului său:- Soţia mea ţine o cură de slăbit de trei săptămâni.- Cât a pierdut până acum?- Două săptămâni.------------ --------- --------- --------- --------- --------- -Cehia
Un bărbat sună la emisiunea de muzică a unui post de radio şi spune:- Tocmai am găsit un portofel cu o sută de mii de coroane în el. Mai erau şi numele şi adresa numitului Jan Ziegler, de pe Strada Seifert numărul 3, din Praga.- Bine. Şi cum te putem ajuta noi?, intreabă gazda emisiunii.- Mă gândeam să-i dedicaţi o melodie.------------ --------- --------- --------- --------- ---Croaţia
Un politist se apropie de un băieţel care plânge în faţa unui chioşc de ziare.- Ce-ai păţit?, îl întreabă el.- "Superman" n-a mai apărut!, se lamentează puştiul.- Mă ocup eu de asta, îl linişteşte poliţistul. Apoi strigă: Hei, Superman, ieşi afară! N-o să-ţi facem nimic!
-----Elveţia
Soţia: "Iubitule, ai observat? Am cumpărat o perie nouă pentru toaletă."Sotul: "Am văzut, dar prefer totuşi hârtia igienică."
-----India
Un om de afaceri indian îşi vizitează un prieten chinez internat în spital.- "Li kai yang qi guan...", spune întruna bolnavul cu voce pierită. Omul ar vrea să-l ajute, dar nu vorbeşte mandarină (n.r. dialect al limbii chineze).- "Li kai yang qi guan", mai spune pacientul, apoi îşi dă duhul.În acelaşi an, afaceristul se duce cu treburi la Shanghai şi află în fine ce înseamnă "Li kai yang qi guan": "Dă-te jos de pe tubul meu de oxigen!".
-----Mexic
Indienii dintr-o rezervaţie izolată îl întreabă pe noul şef de trib dacă iarnă va fi friguroasă sau blândă. Tânărul şef de trib nu e deloc familiarizat cu tradiţiile străbunilor, aşa că le spune să culeagă vreascuri şi se duce apoi să telefoneze la Serviciul Naţional de Meteorologie.- Iarna va fi friguroasă?, întreabă el.- Aşa se pare, i se răspunde.Şeful de trib le spune oamenilor lui să strângă mai multe vreascuri. După o săptămâna, sună iar:- Sunteţi siguri că va fi foarte frig?- Absolut siguri.Şeful de trib le spune oamenilor să strângă toate lemnele de foc pe care le găsesc. Peste o săptămâna sună din nou:- E aşa cum mi-aţi spus?- Va fi cea mai friguroasă iarnă din istorie.- De unde ştiţi?- Pentru că indienii strâng lemne de foc ca la balamuc!
-----SUA
Un preot catolic, un pastor reformat şi un rabin vor să afle care e cel mai bun în meseria sa. Se duc în pădure, îşi aleg câte un urs şi încearcă să-l convertească. Ulterior, catolicul povesteşte:- Am găsit un urs, i-am citit Catehismul şi l-am stropit cu agheasmă. Săptămâna viitoare îl aştept la împărtăşanie.- Am găsit un urs şi i-am ţinut o predică din învăţăturile Domnului. M-a lăsat să-l botez, zice şi păstorul.Cei doi privesc apoi spre rabin, care zăcea pe o targă, înfăşurat în bandaje.- Poate că nu ar fi trebuit să încep cu circumcizia, zice acesta.------------ --------- --------- --------- ------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu